تغییر اندازه فونت:
 

مقالات

چگونه پرورش میگوی موفقی داشته باشیم ؟
اداره امور آبزی پروران شیلات خوزستان   ۱۳۹۲/۰۸/۱۳


چگونه پرورش میگوی موفقی داشته باشیم ؟

میگو3

 ü      آماده سازی اصولی استخرها
ü       تأمین ، حمل و ذخیره سازی پست لارو مناسب و با کیفیت
 
ü       حمل و ذخیره سازی اصولی
 
ü       تهیه غذای مناسب
ü       رعایت نکات پیشگیری از بیماریها و مدیریت بهداشتی
 
ü       عملیات برداشت و بازاریابی محصول در
زمان مناسب 

میگو1



 آماده سازی استخرها :
ü      خشک کردن استخرها و تخلیه خاک سیاه ü       شخم زنی ، اصلاح دیواره ها و شیب بندی ü       آهک پاشی
 
ü       نصب فیلترهای مناسب و پالایش آب ورودی به استخرها
ü       شستشوی استخرها و تخلیه آب
ü       آبگیری و فرآوری آب جهت ایجاد شکوفایی پلانکتونی مناسب
ü       تعویض آب جهت خارج نمودن مواد زائد 


میگو2

 تأمین پست لارو مناسب و با کیفیت و حمل و ذخیره سازی اصولی :
ü      انتخاب کارگاه معتبر و فاقد سابقه بیماری جهت خرید پست لارو
ü       کارگاه تکثیر کمترین فاصله را با مزرعه پرورش داشته باشد .
ü       داشتن گواهی بهداشتی و سلامتی عاری از بیماری از مراجع ذیصلاح توسط مزرعه تکثیر
 
ü       انجام آزمایشات کنترل کیفی پست لارو توسط کارشناسان شیلات
ü       پست لاروهای ذخیره سازی شده هم سایز بوده و هیچگونه اختلاف سایز نداشته باشند .
ü    حمل ، آداپتاسیون و رهاسازی اصولی پست لاروها ، در هنگام ذخیره سازی و رهاسازی پست لاروها به استخرهای پرورش میگو هم دما کردن ظرف حامل پست لارو میگو و آب استخر به آرامی صورت پذیرد .
 
ü    رعایت تراکم مناسب ذخیره سازی استخرها بسته به وضعیت دیواره استخر و تجهیزات موجود در مزرعه که توسط کارشناسان ذیصلاح توصیه می شود . 

 تهیه غذای مناسب
 
ü      انعقاد قرارداد غذا در پیش از شروع دوره پرورش
 
ü       انتخاب نوع غذای میگو با توجه به کیفیت و قیمت تمام شده
 
ü       غذا طبق جداول و نیازهای غذایی میگو تهیه شود .
ü       نصب سینی های غذادهی 4-6 عدد به ازای هر هکتار
 
ü       بررسی دقیق سینی های غذادهی و کنترل میزان غذای مصرف شده روزانه در طی دوره پرورش
 
 رعایت نکات پیشگیری از بیماریها و مدیریت بهداشتی
 
ü      فیلتراسیون مناسب و دقیق آب در طول دوره پرروش
 
ü       رعایت تراکم ذخیره سازی با توجه به تجهیزات مزرعه و توصیه کارشناسان
ü       شستشو و ضدعفونی وسایل و ابزار مورد استفاده در مزرعه
 
ü    جلوگیری از بروز هرگونه استرس به میگوها از جمله تغییرات ناگهانی شوری ، PH ، کمبود غذا ، تعویض آب نامناسب و ...
ü       جلوگیری از تردد پرندگان سراستخرهای پرورشی
 
ü       رعایت اصول صحیح قرنطینه ای و ممانعت از ورود تجهیزات ، وسایل و افراد سایر مزارع به مزارع پرورشی  

عملیات برداشت و بازاریابی محصول در زمان مناسب
ü      بازاریابی محصول در طول دوره پرورش
ü       برنامه ریزی جهت برداشت محصول با توجه به میانگین وزنی و شرایط محیطی
ü       تدارک ادوات و ملزومات صید
 
ü       هماهنگی های لازم پیش از عملیات برداشت

 

 ü       تعیین زمان مناسب صید با هماهنگی اکیپ صید و خریداران جهت استحصال  میگویی با کیفیت بالا. 



تهیه کننده : اداره امور آبزی پروران شیلات خوزستان

 

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ۰۳:۳۳