تغییر اندازه فونت:
 

اخبار

پرورش‌دهنده نمونه ماهیان گرمابی خوزستان : ارائه تسهیلات کم‌بهره و تکمیل زیرساخت‌ها از مهم‌ترین مطالبات پرورش‌دهندگان آبزیان است
پرورش دهنده نمونه ماهیان گرمابی خوزستان در سال ۱۴۰۲ گفت: مهمترین مطالبه پرورش‌دهندگان آبزیان از مسئولان، ارائه تسهیلات کم‌بهره و تکمیل زیرساخت‌ها و مکانیزاسیون و ادوات موردنیاز است.
  به گزارش روابط عمومی اداره کل شیلات خوزستان، موسی زاهدسلامی، پرورش دهنده نمونه ماهیان گرمابی استان خوزستان در سال ۱۴۰۲ ،در حاشیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران بیان کرد: از سال ۸۷ تا ۹۶ به عنوان نایب رییس هیات مدیره در مجتمع پرورش ماهیان گرمابی آزادگان کارون مشغول به فعالیت بودم؛ از سال ۹۷ تا ۱۴۰۲ به عنوان مدیر عامل و از ۱۴۰۲ تاکنون نیز نایب رییس هیات مدیره این مجتمع هستم.

وی که در رشته شیلات تکثیر و پرورش آبزیان تحصیل کرده، از سال ۱۳۸۰ تاکنون به فعالیت آبزی‌پروری مشغول است و از سال ۹۶ در کنار آبزی‌پروری به تولید خوراک آبزیان نیز گرایش یافت.

پرورش دهنده نمونه ماهیان گرمابی و نائب رئیس هیئت مدیره مجتمع پرورش ماهی آزادگان با اشاره به فعالیت مجتمع پرورش ماهیان گرمابی آزادگان کارون گفت: فاز یک این مجموعه از ۲ بخش علوفه‌کاری و آبزی‌پروری تشکیل شده و حدود ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار مساحت دارد و موجب اشتغالزایی یکهزار و ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و اشتغالزایی ۳ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم شده است.

نایب رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان کارون ادامه داد:  فاز ۲ این مجتمع نیز از ۲ بخش آبزی‌پروری و علوفه‌کاری به مساحت ۶ هزار هکتار در حال بهره‌برداری است که با اتمام آن با اشتغال ۶ هزار نفر همراه است.

زاهدسلامی با اشاره به مشکلات موجود برای افتتاح فاز ۲ این مجتمع اظهارکرد: شبکه برق رسانی و آسفالت جاده های دسترسی مزارع فاز ۱ و ۲ این مجتمع باید اجرا شود که این امر نیازمند همکاری مسئولان مربوطه است.

این پرورش دهنده نمونه ماهیان گرمابی، ارائه تسهیلات کم بهره جهت سرمایه در گردش، تکمیل زیرساخت ها و مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی مورد نیاز برای پرورش دهندگان را ضروری دانست و با اشاره به عمده مشکلات پرورش دهندگان آبزیان از جمله کمبود تسهیلات بانکی جهت احداث و تکمیل مزارع پرورشی گفت: حدود ۱۴ هزار هکتار از زمین های لم یزرع استان ( درجه ۳ و ۴) که فاقد هر گونه کاربری برای فعالیت کشاورزی بودند  احیا شدند و جهت پرورش ماهی مورد استفاده قرار گرفتند.

وی با اشاره به میزان تولیدات ماهیان گرمابی در استان بیان کرد: در سال ۱۴۰۲, حدود ۶۴ هزار و ۵۰۰ تن ماهی گرمابی شامل کپور ماهیان چینی و بومی در خوزستان تولید شده است.

زاهدسلامی به صادرات ۴۲ هزار تن ماهیان گرمابی از استان و ارزآوری حدود ۱۷۰ میلیون دلار اشاره و خاطرنشان کرد: از زمانی که زنجیره راهبردی ماهیان گرمابی و خاویاری با حمایت استانداری و شیلات استان صورت گرفته تولیدات این مجتمع و سایر مزارع پرورشی در خوزستان نیز طی یکسال اخیر ۱۰ درصد افزایش یافته است.

وی به افزایش ۶۲ درصدی صادرات آبزیان  استان اشاره و گفت: عمده مقاصد صادراتی آبزیان به کشورهای عراق، کویت، آذربایجان و ارمنستان است.

این تولیدکننده نمونه آبزیان بیان کرد: بزرگترین مشکل در مسیر جهش تولید در مزارع پرورش ماهی، عدم وجود برق پایدار و مکانیزاسیون ۸۰ درصد مزارع موجود، نبود تنوع گونه ای در ماهیان پرورشی است که رفع این مسئله با اخذ مجوز پرورش گونه هایی مانند تیلاپیا، سی باس، کپورماهیان هندی و سایر گونه ها است.

زاهدسلامی در خصوص تولید بچه ماهی نیز گفت: حدود ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در استان خوزستان در سال گذشته پرورش یافته که شامل زنجیره تامین لارو،  بچه ماهی حد واسط، ماهیان پرواری، تولید خوراک، فراوری و بازاریابی بوده است.

وی با بیان اینکه پساب خروجی مزارع قابل برگشت به چرخه تولید و اشتغال است و هیچ گونه آلایندگی برای محیط زیست ندارد گفت: آب خروجی از مزارع پرورش ماهی آزادگان در پایین دست باعث احیای تالاب شادگان و احیای زمینهای لم یزرع شده است؛ این مجتمع موجب احیای حدود ۷۰۰ هکتار پرورش ماهی و ۲ هزار هکتار زمین کشاورزی، اشتغال نیروی بومی و کمک به معیشت جوامع روستایی شده است.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با عنوان IRANEXPO ۲۰۲۴ از هشتم تا ۱۲ اردیبهشت ماه در مرکز نمایشگاه‌های بین المللی تهران دایر است.

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۲۱:۰۰
تعداد کلیک: ۶۸

برچسب : شیلات

نظرات بینندگان

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز :
نام فرستنده : *
پست الکترونیک : *
نظر : *
   
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500